במיוחד לחגים :קינוח אגסים ביין וקרם פטיסייר

 שף ירון ברקת

עין הפרחים

מתוק: שף ירון ברקת ממליץ על קינוח אגסים ביין וקרם פטיסייר!

שף ירון ברקת ממסעדת השף סומאק בהר כנען (צפת) ומלון וילה גליליי, ממליץ לשולחן החג על קינוח של אגסים עם קרם פטיסייר וקרמבל, "בעונה זו של השנה האגסים טריים ומשובחים, מדובר בקינוח פשוט יחסית להכנה אך טעים ומפנק במיוחד" מסביר ברקת.

אופן ההכנה: מקלפים 6 אגסים ומניחים אותם בסיר עם יין קברנה איכותי,

נוסיף קילו סוכר ו1 כוכב אניס ונביא לרתיחה על אש נמוכה.

ניתן להכול להצטמצם ולאגסים להגיע לרמה של ריכוך גבוהה.

בשלב זה, נוסיף כפית של מחית וניל או מקל וניל אחד

כאשר האגס רך נוריד מהאש וניתן להכל להתקרר.

לקרם פטיסייר

1 פחית (400 גרם) קרם קוקוס

2/3 כוס (130 גרם) סוכר

4 חלמונים L

1/4 כוס (35 גרם) קורנפלור

1/2 כוס (120 מ״ל שמנת מתוקה 38% או שמנת צמחית- לקרם פרווה)

בסיר בינוני מרתיחים את הקרם קוקוס והסוכר, טורפים היטב בקערה את החלמונים עם הקורנפלור לתערובת אחידה וחלקה. יוצקים באיטיות את קרם הקוקוס הרותח לקערת החלמונים, תוך כדי טריפה החלמונים.

מעבירים את תערובת החלמונים לסיר עם הקרם קוקוס, ומדליקים אש נמוכה ותוך כדי טריפה מתמדת מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה וטורפים דקה נוספת. מסירים מהאש ומעבירים דרך מסננת דקה. מכסים היטב בניילון נצמד כך שיגע ישירות בקרם מקררים כשעתיים והקרם מוכן.

ההגשה: עושים בועה של קרם פטיסייר ומפזרים קרמבל מעל האגס, מקשטים עם קדאיף מטוגן ובתיאבון!

"את המנה הזו אגיש לאורחי מלון הבוטיק וילה גליליי בארוחת החג" מסכם ברקת

קינוח אגסים פטיסייר- שף ירון ברקת
בית ועיצוב
admin

טווין ארט – הבית לאמנות יהודית

בכתובת הבנאים 23 באשדוד נמצא עסק משפחתי מיוחד במינו – טווין ארט. את העסק מנהלים מעיין וחגי טווין, זוג יזמים ואמנים שמביאים איתם שילוב נדיר

Read More »
המומחים
admin

אומן – כל מה שצריך לדעת

אומן, עיר קטנה בלב אוקראינה, הפכה בשנים האחרונות לאחד היעדים הפופולריים ביותר בקרב ישראלים, ובעיקר בקרב הקהל החרדי והחסידי. אלפי יהודים מכל רחבי העולם מגיעים

Read More »
קורס עמידה מול קהל זיו שחר
Uncategorized
admin

טיפים והמלצות לעמידה מול קהל

עמידה מול קהל היא מיומנות חשובה שיכולה להשפיע על הצלחה מקצועית ואישית. בין אם מדובר בהצגת עבודה, הרצאה, נאום או אפילו שיחה קבוצתית, היכולת לדבר

Read More »
מדיקל כרמיאל

כתיבת תגובה