קפוסטה – מאכל עדות פולני

מתכון לשבת מאיה דרין בחסות סולתם

קבוצת רפאלי

מצרכים לסוטאז'׳ 28 ס״מ:

4 כפות שמן זית

6 נקניקיות עוף או עגל מעושנות, חתוכות לפרוסות עגולות

1 בצל לבן קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

1 כרוב סגול בינוני קצוץ גס

2 כפות סוכר דמררה

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית גדושה פפריקה מתוקה

2 כפות זרעי קימל

2 כפות חומץ תפוחים

1 ליטר ציר ירקות או עוף או מים

מלח לפי הטעםֿ

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן זית בסוטאז׳ ומטגנים את הנקניקיות להזהבה.
  2. מוציאים את הנקניקיות ושומרים בצד.
  3. באותו סוטאז׳, מוסיפים מעט שמן ומזהיבים קלות את הבצל.
  4. מוסיפים שום ומערבבים יחדיו במשך כדקה.
  5. מוסיפים את הכרוב ומערבבים יחדיו.
  6. מתבלים בסוכר, חומץ, פפריקה, קימל, מלח ופלפל – מערבבים יחדיו.
  7. מוסיפים חומץ ומביאים לרתיחה.
  8. מוסיפים מים, משבצים את הנקניקות ומביאים לרתיחה ללא מכסה.
  9. מתקנים תיבול.

מכסים את הסוטאג׳ ומבשלים במשך כ-15 דקות או עד שהכרוב רך ומוכן לאכילה

קפוסטה סולתם מתכון מאיה דרין צילום גל בן זאב
קניון לב כרמיאל

כתיבת תגובה