קינוחים קלילים לשבועות

באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא.

קינוח גבינה, לימון ופירורי עוגיות

מרכיבים:

  • 6 יחידות עוגיות לוטוס
  • גביע גבינה לבנה 5%
  • גרידה מלימון אחד (לא החלק הלבן)
  •  2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • מעט קינמון
  • להגשה: 3 כוסות הגשה קטנות

אופן הכנה:

טוחנים את העוגיות במעבד מזון לפירורים בגודל בינוני.  מערבבים את הגבינה עם קינמון, אינסטנט פודינג ומחצית מגרידת הלימון.  מסדרים את הגבינה והעוגיות בשכבות בכוסות.  

שמים בתחתית הכוס כחצי כף מפירורי העוגיות, מעל שמים ככף וחצי מתערבת הגבינה, שוב כחצי כף מהעוגיות ושוב כף וחצי מתערובת הגבינה.  מקשטים בקמצוץ גרידת הלימון הנותרת.  מקררים מספר שעות במקרר ומגישים.

שומר אפוי עם גבינת עזים

מרכיבים:

  • ·          4 ראשי שומר קטנים
  • גליל וחצי גבינת עזים 9%
  • ·         2  כפות חומץ בלסמי
  • ·         2 כפיות עלי אורגנו טריים או מיובשים
  • ·         1  כף שמן זית או תרסיס שמן

אופן הכנה:

מחממים את התנור לחום גבוה – 220 מעלות.  משמנים תבנית אפייה במעט שמן זית או תרסיס.

מנקים את השומר וחוצים לאורך.  מסדרים בתבנית עם החתך כלפי מעלה ומברישים במעט שמן זית או תרסיס.

בוזקים  מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס ואופים 12 דקות, או עד להזהבה.  פורסים את הגבינה לפרוסות דקות.  מוציאים את ראשי השומר מהתנור ומורחים בחומץ בלסמי.  מסדרים מעל

כתיבת תגובה