מתכון קדירת בקר ושורשים חורפית

באדיבות השף גיל אבירם ורשת סולתם

מדיקל כרמיאל

חומרים:

1 קג בשר בקר חתוך לקוביות של 3 על 3 (מספר 8 או אווזית)

חבילה של בצלי פנינה חצויים

2 גזרים חתוכים גס

1 כרישה גדולה חתוכה גס

3 גבעולי סלרי חתוכים גס

2 כפות רסק עגבניות

מלח ופלפל גרוס

3 עלי דפנה ו- 10 יחידות גרגרי פלפל אנגלי

צרור טימין

2 בקבוקי יין אדום איכותי

מעט קמח

ציר בקר או ציר עוף

אופן הכנה:

בקערה שמים את הבשר, מתבלים בפלפל גרוס בנדיבות ומכסים ביין מבקבוק אחד ומשרים במקרר לילה שלם.

יום למחרת מסננים את היין וזורקים לפח.

לסיר גדול, יוצקים שמן, מקמחים קלות את הבשר ומטגנים 3-4 דקות עד שמשחים מכל הצדדים ומוציאים החוצה.

לאותו שמן מוסיפים את הירקות, מטגנים 5-7 דקות, מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד 3 דקות.

מוסיפים את הבשר, יוצקים את בקבוק היין השני, מוסיפים ציר בקר או עוף לכדי כיסוי, מתבלים במלח ופלפל, עלי דפנה ופלפל אנגלי וצרור טימין ומביאים לרתיחה.

מסירים את הקצף מכסים ומכניסים לתנור שחומם ל- 180 מעלות ל- 3 שעות.

מתכון-קדירת-בקר-ושורשים-חורפית-באדיבות-השף-גיל-אבירם-ורשת-סולתם-צילום-גיל-אבירם
חדשות
לירן צ'רחי

נס גדול במטח האחרון לכרמיאל

שניות לפני הפגיעה ברכב המשפחה יצאה וניצלה נס גדול בכרמיאל בעקבות המטח הגדול שנורה מכיוון לבנון  היום בשעות הצהריים יום ב' בכרמיאל משפחה שנסעה ככל

קרא עוד »
שיבס מאפים כרמיאל

כתיבת תגובה