מי תיבחר לעוגת השוקולד הטעימה בישראל?

מדיקל כרמיאל

עוגת שמרים, בחושה, מוס בציפוי גנאש או עוגת יום הולדת עם סוכריות? כל-כך הרבה מתכונים וסוגים שונים יש לעוגת השוקולד – אבל רק אחד מהם יזכה בפרס הגדול. כמחווה לילדים – ולא פחות להורים – בפסטיבל השוקולד של ישראל, שייערך בחול המועד סוכות (11-13.10) בנוף הגליל, תערוך תחרות ייחודית לבחירת עוגת השוקולד הטעימה בישראל.

במסגרת התחרות ייבחנו עוגות שוקולד שונות, אשר יוכנו על-ידי הקהל הרחב – חובבי בישול מדופלמים יותר או פחות – וצוות שיפוט אובייקטיבי, הכולל שפים ואנשי ציבור, יבחרו את העוגה המנצחת על פי שורה של מדדים – רכות, נימוחות, עסיסיות וכמובן המבחן הכי חשוב – הטעם.

מארגני הפסטיבל – בסיוע שותפים רבים ובתוכם שלושת יצרני השוקולד והממתקים הגדולים במזרח התיכון והפועלים בעיר – עלית שטראוס, "כרמית" ו"אפיפית" – מבטיחים להמוני בית ישראל הנאה מתוקה מארומת השוקולד העוטפת את העיר והזדמנות בלתי רגילה להציץ לקסם השוקולד וליהנות משפע סדנאות, חוויות, מיצגים ופעילויות סביבו.

הפסטיבל שיתקיים במתחם "נופארק", שנפתח לפני כשנה בנוף הגליל, יפתח ב-11.10 ב-19:00 בערב במופע מיוחד של אחד הזמרים המובילים בישראל – אברהם טל באמפי פארק החדש שבנופארק ובו 5,000 מקומות ישיבה. בשני הימים הבאים של הפסטיבל – 12 ו-13 באוקטובר – הפארק כולו יהפוך לממלכת השוקולד של ישראל. ברחבי הממלכה יוצבו מגוון ענק של מייצגים מיוחדים משוקולד, יתקיימו לא פחות מ-15 סדנאות שוקולד טעימות ומתוקות לכל המשפחה, שולחנות פונדו, ומגוון ענק של אטרקציות. כמו כן, לא פחות מארבעה מופעי ענק של כוכבי הילדים הכי גדולים יתקיימו בפסטיבל, ללא תשלום – יובל המבולבל, דוד חיים, משפחת ספיר ומני ממטרה. ואם זה לא מספיק – לצד מופעים אלו בבמה נוספת ברחבי הפארק יתקיימו הצגות הילדים עמי ותמי ו-צ'ארלי בממלכת השוקולד. בנוסף, אומני נוף הגליל יופיעו על במת הכישרונות שתהיה פתוחה גם לקהל הרחב.

תחרות העוגה הטובה ביותר
עוגת שוקולד קסומה לחג, צילום-אמיר מנחם

רגע לפני ראש השנה, ב'כרמית' ממליצים על העוגה שתעשה את ההבדל בשולחן-עוגת מוס שוקולד עם אגוזי לוז מקורמלים של שף לורו לוי המבוססת על שוקולדים איכותיים של 'כרמית'.

רכיבים: תבנית בקוטר 22 ס"מ, רינג בקוטר 20 ס"מ (לאינסרט)
רכיבים לתחתית העוגה 200 גרם עוגיות מיני קוקיס בטעם קרמל של כרמית, 70 גרם שוקולד אגו מריר 70% מוצקי קקאו עם אגוזי לוז מקורמלים,40 גרם חמאה
רכיבים לליבת ריבת חלב (אינסרט)8 גרם אבקת ג’לטין, 40 גרם מים קרים מהמקרר,100 גרם חלב,200 גרם ריבת חלב
רכיבים למוס שוקולד65 גרם חמאה,220 גרם שוקולד אגו מריר 60% מוצקי קקאו,500 גרם שמנת להקצפה 38%
רכיבים לגנאש שוקולד100 גרם שמנת מתוקה,100 גרם שוקולד אגו מריר 70% מוצקי קקאו עם אגוזי לוז מקורמלים – קצוץ דק, אגוזי לוז קצוצים

אופן הכנה תחתית העוגה: במעבד מזון טוחנים את המיני קוקיס לפירורים דקים ומעבירים לקערה.
ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות או על סיר אדים כפול (בן מארי).
מוסיפים את השוקולד לפירורים ומערבבים.
ממיסים חמאה במיקרוגל, מוסיפים לתערובת המיני קוקיס ומערבבים עד לתערובת אחידה.
משטחים את התערובת בתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.
אופן הכנה ליבת ריבת חלב (אינסרט):
מערבבים את אבקת הג'לטין בעזרת מטרפה עם המים הקרים ומכניסים למנוחה של כרבע שעה במקרר. לאחר רבע שעה, מוסיפים לג'לטין את החלב ומחממים כדקה במיקרוגל עד שהג'לטין נמס. יוצקים על ריבת החלב את תערובת הג'לטין ומערבבים היטב.
אוטמים רינג בקוטר 20 ס"מ עם ניילון נצמד ומניחים על משטח ישר.
יוצקים את התערובת לרינג ומעבירים למקפיא למשך הלילה.
אופן הכנה מוס שוקולד:
ממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות או על סיר אדים כפול (בן מארי) את השוקולד והחמאה. מקציפים את השמנת המתוקה עד למרקם יוגורט ומקפלים לתערובת השוקולד ב-3 פעימות. יוצקים מחצית מהמוס לתבנית עם התחתית, מניחים מעל את אינסרט ריבת החלב וסוגרים עם המחצית השניה של המוס. מעבירים להקפאה בפריזר (לפחות 5 שעות).
אופן הכנה גנאש שוקולד:
מחממים את השמנת המתוקה בסיר עד לסף רתיחה.
שופכים את השמנת על השוקולד המריר הקצוץ ב-3 פעימות תוך כדי ערבוב.
מחלצים את העוגה הקפואה מהתבנית, מצפים אותה בגנאש ומפזרים מעל את האגוזים.

בתיאבון!

המומחים
לירן צ'רחי

טיפים לשוכרים ולמשכירים דירה

עורך דין ניב סגל עונה על שאלות שכולם שואלים בחודש האחרון התעסקתי הרבה עם שכירויות, והשאלות שנשאלתי היו לרוב אותן שאלות. הפניות שקיבלתי הן ממשכירים

Read More »
אוכל ומסעדות
לירן צ'רחי

חוויה גלילית בכרמיאל "החצר של הגיבור"

הבירגארדן הגלילי של מבשלת הגיבור החצר של הגיבור חצר הגיבור – הבירגארדן הגלילי של מבשלת הגיבור בכרמיאל, הינו  מקום מפגש לחברים ומשפחות, לצד מגוון הבירות

Read More »
בית ועיצוב
לירן צ'רחי

פרויקט צוף -כמון וצא לדרך

העיר כרמיאל מצויה בתנופת בנייה מתניעים את פרויקט גבעת צוף – כמון כרמיאל ראש העיר כרמיאל משה קונינסקי , השתתף בשבוע שעבר בישיבה של הועדה

Read More »
חדשות
לירן צ'רחי

שר הביטחון יואב גלנט , הגיע אתמול (א') לביקור בכרמיאל על מנת להתרשם מהמוכנות של העיר לתרחישי חירום

ראש העיר כרמיאל משה קונינסקי לשר הביטחון יואב גלנט: "כרמיאל ערוכה לכל תרחיש" ראש העיר כרמיאל משה קונינסקי לשר הביטחון יואב גלנט: "כרמיאל ערוכה לכל

Read More »
ג'יו ג'יסטסו טבריה

כתיבת תגובה