
ע"פ נתוני ארגון לקט ישראל משק בית בישראל צפוי להוציא כ – 3,000 שקלים על קניות של מזון לחג הפסח מתוכו כ – 400 ₪ יושלכו לפח.
נתונים בלתי נתפסים: לקראת חג הפסח תשפ"ג ועל אף עליית האינפלציה והתייקרות המחירים, הציבור הישראלי צפוי להוציא 7.8 מיליארד ₪ על מזון, מתוכו צפוי אובדן של כ-250 אלפי טונות בשווי של כ-1.9 מיליארד ₪ לאורך שרשרת הייצור. מתוך כ-3,000 ₪ שמשקי בית יוציאו על מזון בתקופת החג, כ-400 ₪ יאבדו. כך עולה ממחקר מיוחד שערך ארגון הצלת המזון הלאומי 'לקט ישראל' בשיתוף BDO.
ע"פ הנתונים, במהלך תקופת חג הפסח האובדן בענף הקמעונאות הינו כ-42 אלפי טונות בשווי של כ-440 מיליון ₪ ובקרב משקי הבית האובדן הינו בשווי של כ-1.2 מיליארד.
בישראל שבה ההוצאה על מזון גבוהה יחסית בהשוואה בינלאומית, אובדן מזון מהווה אחד מהמרכיבים המשפיעים על יוקר המחייה: הן ההוצאה העודפת על מזון והן השפעת האובדן על התייקרות המזון. על פי הנתונים, ההשפעה הכוללת על יוקר המחייה הינה תוספת עלות של 6,900 ₪ למשק בית בשנה
מעבר להוצאה העודפת הישירה של משקי הבית עבור מזון שנרכש ולא נצרך, קיימת השפעת נוספת הנובעת מאובדן המזון בכל שלבי שרשרת הערך הקודמים לצריכה. מבחינה כלכלית, עלות המזון משקפת את כלל עלויות היצור והמכירה בכל שלבי שרשרת הערך – גידול, יצור, אריזה, שינוע ושיווק.
גידי כרוך מנכ"ל לקט ישראל: "גם בחג הקרוב לצערי הנתונים מדברים בעד עצמם. יותר ויותר משפחות לא מצליחות לסגור את החודש וניכר שבחגים הפערים גדלים אף יותר. חרף ההצעות שאנו מניחים על שולחנם של מקבלי ההחלטות המעניקות פתרונות ישימים, מידיים ויעילים לא נראה כי יש עניין אמיתי לפתרון בעיית אי-הביטחון התזונתי באמצעות הצלת מזון. הצלת מזון תורמת לטיפול באובדן וצמצום בזבוז מזון ומאפשרת את הביטחון התזונתי, ובכך, הקטנת הפערים בחברה הישראלית ברבע מהמחיר של עלות קניית המזון. הממשלה איננה מקיימת את חובותיה הבסיסיות לאזרחיה לדאוג לשלומם ולביטחונם של התושבים מכל ההיבטים. בשעה שחלקנו נשב לחגוג את החג בשמחה יהיו מאות אלפי ישראלים שיסבו לשולחן דל ולא יוכלו לחגוג את חג הפסח בצורה המאפשרת את תחושת הכבוד הראויה לכל אזרח ואזרחית בישראל. עד שהממשלה תיקח אחריות, אנחנו בלקט ישראל, נמשיך לעבוד לילות כימים על מנת לאפשר לעשרות אלפי משפחות ובודדים מכל רחבי הארץ לחגוג בצורה מכובדת את חג הפסח. הכל באמצעות תרומתם הנדיבה של מאות חקלאים, תורמי מזון מבושל ומתנדבים"
אודות לקט ישראל:
לקט ישראל הינו ארגון הצלת המזון הלאומי של ישראל. הארגון עוסק באיסוף וקטיף של עודפי תוצרת חקלאית ואיסוף ארוחות מבושלות, מיונם וחלוקתם באמצעות עמותות לטובת מאות אלפי נתמכים בכל הארץ. כל הפעילות מתקיימת תוך בקרה על איכות המזון המוצל , וידוא שהינו בעל ערך תזונתי גבוה, וכי הוא נשמר בתנאים מיטביים. מומחים מטעם הארגון מעבירים סדנאות תזונה לאוכלוסיות היעד שמטרתן העלאת מודעות לתזונה נכונה. בשנת 2022 הציל לקט ישראל 27,500 טונות של מזון טרי ומזין שהועבר ל-234,000 איש בכל שבוע,והתנדבו כ-54,000 אנשים בפעילויות השונות של הארגון



תל אביב בתנועה: מבט אישי על מהפכת התחבורה הגדולה
בשנים האחרונות, תל אביב משנה את פניה — ולא רק בגורדי השחקים החדשים או במסעדות טרנדיות. העיר נמצאת בעיצומה של מהפכה תחבורתית שמטרתה ברורה: להפוך

קבוצת הכדורגל עירוני טבריה חגגה הרמת כוסית
עירוני טבריה בהרמת כוסית לחג במלון נוף גינוסר צילום- עודד חסין קבוצת הכדורגל עירוני טבריה קיימה את אירוע הרמת הכוסית המסורתי לקראת חג הפסח במלון

קיבלתם הצעה להתחדשות עירונית? מדריך חובה לבחירת עורך דין
קיבלתם הצעה להתחדשות עירונית? | מדריך חובה לבחירת עורך דין קיבלתם הצעה להתחדשות עירונית? אל תחתמו לפני שתקראו את זה! פרויקטים של התחדשות עירונית, בין

לא רק מסורת: צ'ומה מגישה פסח כשר עם טוויסט מרענן
מהמנות הקלאסיות ועד ליצירות מיוחדות: תפריט הפסח הכשר והמרשים של צ'ומה. מהמנות הקלאסיות ועד ליצירות מיוחדות: תפריט הפסח הכשר והמרשים של צ'ומה.! מחפשים פתרון טעים,

כתב המערכת יצא למצוא את התכשיטים הייחודיים לגבר ומצא אוצר בדיזינגוף סנטר
הסטודיו של יפעת דקל, המוכרת גם כ-Yifart.Jewelry. כבר במבט ראשון, קשה להתעלם מהאווירה השונה והמסקרנת שנושבת מהחלל הקטן והאינטימי. השבוע יצא כתב המערכת שלנו למשימה

פלאפל גבאי תל אביב: טעם ביתי בניחוח צפוני וטוויסטים עכשוויים
בלב הרחוב התוסס בוגרשוב בתל אביב-יפו, שוכן לו מוסד קולינרי ותיק ששמו הולך לפניו – פלאפל גבאי. פלאפל גבאי בבוגרשוב: טעם ממכר עם ניחוח צפוני
