גונדי ברנג'י
מצרכים לסוטאג׳ 28 ס״מ:
לכדורים:
1 בצל קלוף וקצוץ
3 שיני שום קלופות
½ צרור פטרוזיליה קצוצה
½ צרור כוסברה קצוצה
1 כפית כורכום
½ כף מלח
½ כפית פלפל שחור גרוס
¼ קילו בשר בקר טחון
375 גרם אורז בסמטי
לרוטב:
4 כפות שמן זית
1 כרישה יפה, החלק הלבן בלבד, חתוכה לפרוסות
3 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים
¼ כרוב לבן קטן קצוץ
1 יח׳ בצל קלוף וחתוך לרצועות
3 שיני שום פרוסות
1 כף כורכום
1 כפית זרעי כוסברה גרוסים
½ לימון סחוט
1 ליטר מים רותחים או ציר עוף/ירקות
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- לקיפודים: במעבד מזון טוחנים בצל, שום, עשבים ותבלינים לעיסה.
- מוסיפים את הבשר ומעבדים קצרות יחדיו.
- מוסיפים את האורז ומערבבים בידיים ואז לשים את התערובת במשך כ-3 דקות.
- מניחים בצד.
- לרוטב: מחממים שמן זית בסוטאז׳ ומזהיבים כרישה, סלרי, כרוב ובצל.
- מוסיפים שיני שום, כורכום, זרעי כוסברה, מלח, פלפל ומערבבים יחדיו.
- מוסיפים לימון סחוט ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה.
- מכינים כדורים קטנים מתערובת הקיפודים תוך כדי לישה של העיסה בים כפות הידיים.
- מסדרים את הכדורים בתוך הרוטב. מוודאים שהנוזלים מגיעים עד חצי מגובה הכדורים.
- מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-10 דקות בביעבוע עדין מאוד.
- מכסים במכסה ומבשלים במשך כ-40 דקות- לא פותחים את המכסה במהלך הבישול גם לא כדי חריץ.
- בתום הבישול יתקבל סיר מלא בקציצות קיפודיות.
בתאבון!
מתכון מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, צילום גל בן זאב באדיבות סולתם
לא מוכרים את כרמיאל,יותר!
בעקבות התגבורת הטרור בכרמיאל הכרמיאלים מפגינים זהות יהודית ימים קשים עוברים על כרמיאל הכל החל לפני עשרים שנה אבל זה כבר לכתבה אחרת.חודש שעבר התעוררה
שוב מעצר ערבי בבריכה העירונית בכרמיאל
בהמשך לדיווח אמש תגובת משטרת ישראל, ועיריית כרמיאל. כרמיאל השנה חוגגת 60 ומונה כ 45,000 תושבים וככל הנראה בדרך להיות עיר מעורבת! בכרמיאל בריכה עירונית
טיפים לשוכרים ולמשכירים דירה
עורך דין ניב סגל עונה על שאלות שכולם שואלים בחודש האחרון התעסקתי הרבה עם שכירויות, והשאלות שנשאלתי היו לרוב אותן שאלות. הפניות שקיבלתי הן ממשכירים
חוויה גלילית בכרמיאל "החצר של הגיבור"
הבירגארדן הגלילי של מבשלת הגיבור החצר של הגיבור חצר הגיבור – הבירגארדן הגלילי של מבשלת הגיבור בכרמיאל, הינו מקום מפגש לחברים ומשפחות, לצד מגוון הבירות