"יש פה אווירה צרפתית, פרובאנס קטנה"
ירון ברקת (51) החליט לעבור מהעיר הכי דרומית בישראל למסעדת השף "סומאק" בגליל, והוא לא מצטער לרגע: "הנוף מדהים, האנשים חמים. זו לגמרי אווירה אחרת". ויש לו גם שאיפה גדולה: "להעניק ללקוחות חוויה של טעמים ישראלים. עם מיטב חומרי הגלם שיש לארצנו להציע"
השף ירון ברקת לא מצטער לרגע על המעבר הגדול שעשה. וזה עוד אנדרסטייטמנט. בכל זאת, לא פחות מ-500 ק"מ מפרידים בין אילת, בה התגורר עד לאחרונה למסעדת השף "סומאק", הבית החדש שלו החל מהחודש שעבר.
"האמת, זה שינוי מבורך", מודה ברקת (51). "עשיתי מעבר דרמטי, מהעיר הדרומית והרועשת לצפון השקט והרגוע, אבל הגעתי למקום מדהים. אני רואה בעיר הזו הרבה מאוד פוטנציאל שרק צריך לממש ולפתח. הנוף מדהים, האנשים חמים. זו לגמרי אווירה אחרת".
ברקת, יליד עפולה, נמצא כבר מעל 20 שנה בעולם הקולינריה. הוא החל את דרכו כשף בוטיק פרטי לאירועים פרטיים. בין לבין עבר במטבחים בחו"ל (צרפת) ואף היה בעברו בעל קונדיטורית בוטיק פרטית.
כפי שאתם בטח מבינים לבד, כל חייו של ברקת סובבים סביב תחום האוכל והמטבח. "מהפידבקים שקיבלתי – צמחתי. האנשים שהייתי מכין עבורם את האוכל, אם זה חברים או משפחה, היו אוהבים את מה שעשיתי וזה נתן לי ביטחון 'לפרוש כנפיים'".
"הביקורות, הפידבקים, ההנאה של הלקוחות – הם הכוח שמניע אותי", מוסיף ברקת. "ברגע שהם מרוצים – אני מרגיש תחושת סיפוק עילאית. זה לא מובן מאליו לבשל בעבור בן אדם שמגיע למסעדת שף במטרה להעביר ערב איכותי והוא בסוף נהנה ממה שיש לי להציע".
ברקת מספר על המנהג הקבוע שלו: "לא משנה כמה לחץ יש במהלך הסרוויס, אני יוצא לאורחים במהלך הארוחה על מנת לקבל באופן אישי פידבק על המנות. זה מאוד חשוב לי לקבל את ההארות וההערות".
לברקת יש, כאמור, ניסיון רב בתחום המסעדנות בארץ. לצפת הגיע אחרי שעבד במלונות היוקרה הרודס ורויאל ביץ' באילת. כעת הוא מגיע למלון נוסף – "וילה גליליי" ולתפקיד השף הבכיר במסעדת הדגל שלו – "סומאק".
"מהרגע הראשון שנכנסתי למלון, הרגשתי אווירה צרפתית, מעין פרובאנס. תחושה אמיתית של חו"ל. המסעדה מעניקה חוויה אחרת לגמרי. אמנם העיצוב צרפתי אך החוויה היא ישראלית ומשובחת, טעמים ישראלים עם מיטב חומרי הגלם שיש לארץ שלנו להציע. החל מהתבלינים, דרך עשבי התיבול והטריות".
ומה לגבי שאיפה גדולה? "שהשם של מסעדת 'סומאק' יגיע למחוזות רחוקים, שאני אעבוד קשה יותר בכל משמרת ומשמרת כי הלקוחות מגיעים בהמוניהם למסעדה. בעיקר השאיפה שלי היא להעניק ללקוחות חוויה של טעמים לצד ליווי אישי שלי כשף, החל מההמלצה על יין ועד לבחירת הקינוח".
ברקת מסכם: "האתגר שלי הוא להתמודד עם לקוחות שמבינים דבר או שניים בעולם האוכל, שטיילו ואכלו בעולם ובסופו של דבר מתיישבים כאן במסעדה הצפונית וחותמים את הארוחה במשוב שמשאיר אותי חסר מילים וסיפוק אדיר".
כתב אישום לתושב ערבי מכרמיאל על עוקץ קשישים
בתום חקירת המשטרה של המחוז הצפוני בתום חקירה של יחידת ההונאה של המחוז הצפוני כתב אישום נגד תושב כרמיאל שעבד במוקד שירות של קופת חולים
נפילות בכרמיאל מלחמת חיצי הצפון
נס גדול היה פה פגיעה ישירה ללא נפגעים 30 שניות לא היו אבל נס גדול כן זירת הנפילה בכרמיאל אתמול יום ג' בשעות הבוקר בשכונה
נס גדול במטח האחרון לכרמיאל
שניות לפני הפגיעה ברכב המשפחה יצאה וניצלה נס גדול בכרמיאל בעקבות המטח הגדול שנורה מכיוון לבנון היום בשעות הצהריים יום ב' בכרמיאל משפחה שנסעה ככל
מרביצים ליהודים? קבלו כביש פרטי לבית
בחסות העירייה משפחה ערבית בכרמיאל מקבלת יחס מעודף לפני כשנה מקרה שזעזע מדינה שלמה באלימות חסרת רחמים,בגז מדמיע – לעיני הילדים שצועקים ובוכים ברקע: בגלל