עלאא אמין דגאישה, שף מלון אסיינדה ביער מכפר מראר

עלאא אמין דגאישה, שף מלון אסיינדה ביער, מכפר מראר, נשוי ואב לארבעה, החל את דרכו בצה"ל כלוחם ומשם סלל את הדרך להצלחה רבה כשף ראשי במלון 'אחוזת אסיינדה ביער'.
את דרכו החל עלאא בצה"ל, כלוחם, לקראת השחרור נכנס כעוזר טבח ומאותו רגע הבין שהתאהב בבישול. לאחר הצבא, המשיך לעבוד במטבחים שונים בצפון: בחמת גדר, במלון הסקוטי, במלון מצפה הימים ועוד.. במהלך השנים, עבר קורסים רבים והשלים לימודי טבחות עד דרגה חמש, בבית הספר 'רימונים' בטבריה. עלאא זכה לעבוד אצל שפים מוכרים כמו חיים כהן, מאיר אדוני, אבי ביטון וארז קומורובסקי.
לפני כשנתיים החל לעבוד במלון 'אחוזת אסיינדה ביער' כשף ראשי במלון, מאז הוא מנצח על המסעדה ועל אירועים רבים המתקיימים במלון כמו שבתות חתן, בר מצוות, אירועי חברה ועוד.. בהצלחה רבה.
"מלון אסיינדה ביער, מקום יפה וירוק, הגליל זה פה! מהרגע שהגעתי התחברתי למקום, לצוות ובמיוחד לערבי הברביקיו שאנו מציעים במהלך הקיץ בגינת המלון. אנו משתדלים לחבר ולהתאים את הסגנון הקולינארי לאווירה הפסטורלית והגלילית הסובבת את המלון עם נגיעות ייחודיות. החוויה הקולינארית היא מרכיב משמעותי בחוויית האירוח שאנו מציעים באחוזה ואנו משקיעים בה מחשבה רבה." ציין שף עלאא.
בין המנות המיוחדות שמגיש שף עלאא, הוא גאה לשתף במנת דגל מיוחדת שלו: כנאפה דג, מפורל ורוד, אותה הוא מכין באירועים מיוחדים.
כנאפה דג – המתכון באדיבות שף עלאא אמין דגאישה, אחוזת 'אסיינדה ביער':
200 גרם שערות קדאיף
200 גרם סולת דקה
50 גרם שמן זית
50 גרם מחמאה
קורט מלח
למלוי
120 גרם דג פורל ורוד
קורט מלח
קורט פלפל
חצי לימון סחוט
עלה טימין
1 כף סילאן
1 כף טחינה גולמית
אופן הכנה
- מחממים את שמן הזית והמחמאה בסיר על האש עד שנמס ומניחים בצד.
- לוקחים פילה דג פורל ורוד טרי מפזרים מעל מלח ופלפל, טימין ומיץ לימון סחוט, מכנסים לתנור ל – 12 דקות 190 מעלות ומניחים בצד להתקרר.
- מפוררים את שערות הקדאיף והסולת יחד, מוסיפים מלח ומערבבים ביחד עם שמן הזית והמחמאה שהתקררו בצד עד לקבלת תמיסה טובה.
- מסדרים את השערות והסולת במחבת של כנאפה ועושים שכבה ראשונה
- לאחר מכן מוסיפים את הדג על השכבה הראשונה ומוסיפים מעל שכבה נוספת של שערות קדאיף, מכניסים לתנור ל 10 דקות 170 מעל, והופכים אותה…כשהמנה מוכנה מזגגים טחינה גולמית מעל. בתאבון!
' אחוזת אסיינדה ביער', ממוקמת במרומי הגליל המערבי, סמוך לכפר ורדים ומתפרסת על פני שבעים דונם של חורש טבעי ומרחבים מטופחים, בנויה בסגנון אחוזה ספרדית, משקיפה אל נופים קסומים. במלון 170 חדרים במספר מבנים. בספא: בריכת זרמים רחבת ידיים, סאונה וחמאם אותנטי, 11 חדרי טיפולים וחדר מנוחה בו מוגשת שתיה חמה וכיבוד קל. מסעדת המלון "חרמון" מציעה חוויה קולינארית משובחת, ארוחות עשירות, מנות גליליות ברוח האזור וערבי גריל בגליל (בעונה). בנוסף במלון, בריכה שחייה (בעונה), מגרש ספורט, מיני גולף, חדר כושר, מועדון ילדים ואודיטוריום לאירוח כנסים (כ-250 מקומות ישיבה).



תל אביב בתנועה: מבט אישי על מהפכת התחבורה הגדולה
בשנים האחרונות, תל אביב משנה את פניה — ולא רק בגורדי השחקים החדשים או במסעדות טרנדיות. העיר נמצאת בעיצומה של מהפכה תחבורתית שמטרתה ברורה: להפוך

קבוצת הכדורגל עירוני טבריה חגגה הרמת כוסית
עירוני טבריה בהרמת כוסית לחג במלון נוף גינוסר צילום- עודד חסין קבוצת הכדורגל עירוני טבריה קיימה את אירוע הרמת הכוסית המסורתי לקראת חג הפסח במלון

קיבלתם הצעה להתחדשות עירונית? מדריך חובה לבחירת עורך דין
קיבלתם הצעה להתחדשות עירונית? | מדריך חובה לבחירת עורך דין קיבלתם הצעה להתחדשות עירונית? אל תחתמו לפני שתקראו את זה! פרויקטים של התחדשות עירונית, בין

לא רק מסורת: צ'ומה מגישה פסח כשר עם טוויסט מרענן
מהמנות הקלאסיות ועד ליצירות מיוחדות: תפריט הפסח הכשר והמרשים של צ'ומה. מהמנות הקלאסיות ועד ליצירות מיוחדות: תפריט הפסח הכשר והמרשים של צ'ומה.! מחפשים פתרון טעים,

כתב המערכת יצא למצוא את התכשיטים הייחודיים לגבר ומצא אוצר בדיזינגוף סנטר
הסטודיו של יפעת דקל, המוכרת גם כ-Yifart.Jewelry. כבר במבט ראשון, קשה להתעלם מהאווירה השונה והמסקרנת שנושבת מהחלל הקטן והאינטימי. השבוע יצא כתב המערכת שלנו למשימה

פלאפל גבאי תל אביב: טעם ביתי בניחוח צפוני וטוויסטים עכשוויים
בלב הרחוב התוסס בוגרשוב בתל אביב-יפו, שוכן לו מוסד קולינרי ותיק ששמו הולך לפניו – פלאפל גבאי. פלאפל גבאי בבוגרשוב: טעם ממכר עם ניחוח צפוני
