עלאא אמין דגאישה, שף מלון אסיינדה ביער מכפר מראר
עלאא אמין דגאישה, שף מלון אסיינדה ביער, מכפר מראר, נשוי ואב לארבעה, החל את דרכו בצה"ל כלוחם ומשם סלל את הדרך להצלחה רבה כשף ראשי במלון 'אחוזת אסיינדה ביער'.
את דרכו החל עלאא בצה"ל, כלוחם, לקראת השחרור נכנס כעוזר טבח ומאותו רגע הבין שהתאהב בבישול. לאחר הצבא, המשיך לעבוד במטבחים שונים בצפון: בחמת גדר, במלון הסקוטי, במלון מצפה הימים ועוד.. במהלך השנים, עבר קורסים רבים והשלים לימודי טבחות עד דרגה חמש, בבית הספר 'רימונים' בטבריה. עלאא זכה לעבוד אצל שפים מוכרים כמו חיים כהן, מאיר אדוני, אבי ביטון וארז קומורובסקי.
לפני כשנתיים החל לעבוד במלון 'אחוזת אסיינדה ביער' כשף ראשי במלון, מאז הוא מנצח על המסעדה ועל אירועים רבים המתקיימים במלון כמו שבתות חתן, בר מצוות, אירועי חברה ועוד.. בהצלחה רבה.
"מלון אסיינדה ביער, מקום יפה וירוק, הגליל זה פה! מהרגע שהגעתי התחברתי למקום, לצוות ובמיוחד לערבי הברביקיו שאנו מציעים במהלך הקיץ בגינת המלון. אנו משתדלים לחבר ולהתאים את הסגנון הקולינארי לאווירה הפסטורלית והגלילית הסובבת את המלון עם נגיעות ייחודיות. החוויה הקולינארית היא מרכיב משמעותי בחוויית האירוח שאנו מציעים באחוזה ואנו משקיעים בה מחשבה רבה." ציין שף עלאא.
בין המנות המיוחדות שמגיש שף עלאא, הוא גאה לשתף במנת דגל מיוחדת שלו: כנאפה דג, מפורל ורוד, אותה הוא מכין באירועים מיוחדים.
כנאפה דג – המתכון באדיבות שף עלאא אמין דגאישה, אחוזת 'אסיינדה ביער':
200 גרם שערות קדאיף
200 גרם סולת דקה
50 גרם שמן זית
50 גרם מחמאה
קורט מלח
למלוי
120 גרם דג פורל ורוד
קורט מלח
קורט פלפל
חצי לימון סחוט
עלה טימין
1 כף סילאן
1 כף טחינה גולמית
אופן הכנה
- מחממים את שמן הזית והמחמאה בסיר על האש עד שנמס ומניחים בצד.
- לוקחים פילה דג פורל ורוד טרי מפזרים מעל מלח ופלפל, טימין ומיץ לימון סחוט, מכנסים לתנור ל – 12 דקות 190 מעלות ומניחים בצד להתקרר.
- מפוררים את שערות הקדאיף והסולת יחד, מוסיפים מלח ומערבבים ביחד עם שמן הזית והמחמאה שהתקררו בצד עד לקבלת תמיסה טובה.
- מסדרים את השערות והסולת במחבת של כנאפה ועושים שכבה ראשונה
- לאחר מכן מוסיפים את הדג על השכבה הראשונה ומוסיפים מעל שכבה נוספת של שערות קדאיף, מכניסים לתנור ל 10 דקות 170 מעל, והופכים אותה…כשהמנה מוכנה מזגגים טחינה גולמית מעל. בתאבון!
' אחוזת אסיינדה ביער', ממוקמת במרומי הגליל המערבי, סמוך לכפר ורדים ומתפרסת על פני שבעים דונם של חורש טבעי ומרחבים מטופחים, בנויה בסגנון אחוזה ספרדית, משקיפה אל נופים קסומים. במלון 170 חדרים במספר מבנים. בספא: בריכת זרמים רחבת ידיים, סאונה וחמאם אותנטי, 11 חדרי טיפולים וחדר מנוחה בו מוגשת שתיה חמה וכיבוד קל. מסעדת המלון "חרמון" מציעה חוויה קולינארית משובחת, ארוחות עשירות, מנות גליליות ברוח האזור וערבי גריל בגליל (בעונה). בנוסף במלון, בריכה שחייה (בעונה), מגרש ספורט, מיני גולף, חדר כושר, מועדון ילדים ואודיטוריום לאירוח כנסים (כ-250 מקומות ישיבה).
לא מוכרים את כרמיאל,יותר!
בעקבות התגבורת הטרור בכרמיאל הכרמיאלים מפגינים זהות יהודית ימים קשים עוברים על כרמיאל הכל החל לפני עשרים שנה אבל זה כבר לכתבה אחרת.חודש שעבר התעוררה
שוב מעצר ערבי בבריכה העירונית בכרמיאל
בהמשך לדיווח אמש תגובת משטרת ישראל, ועיריית כרמיאל. כרמיאל השנה חוגגת 60 ומונה כ 45,000 תושבים וככל הנראה בדרך להיות עיר מעורבת! בכרמיאל בריכה עירונית
טיפים לשוכרים ולמשכירים דירה
עורך דין ניב סגל עונה על שאלות שכולם שואלים בחודש האחרון התעסקתי הרבה עם שכירויות, והשאלות שנשאלתי היו לרוב אותן שאלות. הפניות שקיבלתי הן ממשכירים
חוויה גלילית בכרמיאל "החצר של הגיבור"
הבירגארדן הגלילי של מבשלת הגיבור החצר של הגיבור חצר הגיבור – הבירגארדן הגלילי של מבשלת הגיבור בכרמיאל, הינו מקום מפגש לחברים ומשפחות, לצד מגוון הבירות