
מצרכים:
- מלח ופלפל שחור
- 1/4 כוס + 1-2 כפות שמן זית
- 1/8-1/4 כוס שומשום
- 1/2 1 כוסות יין אדום יבש (עדיף פינו נואר)
אופן ההכנה:
1. בעזרת מגבת נייר, מייבשים את הסלמון, ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור.
2. מכסים לגמרי את החלק העליון של הסלמון בשומשום ומזלפים מעל 1/4 כוס שמן זית.
3. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים 1-2 כפות שמן זית (כך שתחתית המחבת תהיה מכוסה בשכבה דקה של שמן, אך לא יותר מזה). כשהשמן חם, מחליקים בזהירות את הסלמון פנימה, כשהעור כלפי מעלה והשומשום למטה. צורבים במשך 5-7 דקות עד לקבלת גוון זהוב שחום.
4. הופכים את הסלמון וצורבים עוד 2 דקות.
5. יוצקים 3/4 כוס יין על סלמון, מנמיכים לאש נמוכה-בינונית ומבשלים במשך 5 דקות. משגיחים מקרוב, הרוטב צריך לבעבע במרץ, אך יש להתאים את הטמפרטורה לפי הצורך כדי שהוא לא יישרף או יעלה עשן.
6. כשהסלמון מבושל כמעט לגמרי, אך עדיין ורוד מעט במרכז, מוציאים את הסלמון לתבנית פיירקס / חרס.
7. בעוד הרוטב עדיין מבעבע במחבת על אש בינונית, מוסיפים 3/4 כוס יין ומנמיכים לאש בינונית-נמוכה. מבשלים את הרוטב במשך 10 דקות, ומדי פעם מערבבים, עד שהוא מצטמצם בחצי. טועמים ומתבלים בעוד קצת מלח, אם צריך. מגישים חם ויוצקים את הרוטב על פרוסות הפילה סמוך להגשה.
בתאבון …!


תל אביב בתנועה: מבט אישי על מהפכת התחבורה הגדולה
בשנים האחרונות, תל אביב משנה את פניה — ולא רק בגורדי השחקים החדשים או במסעדות טרנדיות. העיר נמצאת בעיצומה של מהפכה תחבורתית שמטרתה ברורה: להפוך

קבוצת הכדורגל עירוני טבריה חגגה הרמת כוסית
עירוני טבריה בהרמת כוסית לחג במלון נוף גינוסר צילום- עודד חסין קבוצת הכדורגל עירוני טבריה קיימה את אירוע הרמת הכוסית המסורתי לקראת חג הפסח במלון

קיבלתם הצעה להתחדשות עירונית? מדריך חובה לבחירת עורך דין
קיבלתם הצעה להתחדשות עירונית? | מדריך חובה לבחירת עורך דין קיבלתם הצעה להתחדשות עירונית? אל תחתמו לפני שתקראו את זה! פרויקטים של התחדשות עירונית, בין

לא רק מסורת: צ'ומה מגישה פסח כשר עם טוויסט מרענן
מהמנות הקלאסיות ועד ליצירות מיוחדות: תפריט הפסח הכשר והמרשים של צ'ומה. מהמנות הקלאסיות ועד ליצירות מיוחדות: תפריט הפסח הכשר והמרשים של צ'ומה.! מחפשים פתרון טעים,

כתב המערכת יצא למצוא את התכשיטים הייחודיים לגבר ומצא אוצר בדיזינגוף סנטר
הסטודיו של יפעת דקל, המוכרת גם כ-Yifart.Jewelry. כבר במבט ראשון, קשה להתעלם מהאווירה השונה והמסקרנת שנושבת מהחלל הקטן והאינטימי. השבוע יצא כתב המערכת שלנו למשימה

פלאפל גבאי תל אביב: טעם ביתי בניחוח צפוני וטוויסטים עכשוויים
בלב הרחוב התוסס בוגרשוב בתל אביב-יפו, שוכן לו מוסד קולינרי ותיק ששמו הולך לפניו – פלאפל גבאי. פלאפל גבאי בבוגרשוב: טעם ממכר עם ניחוח צפוני
