דג סלמון בציפוי שומשום פריך ורוטב יין אדום

קניון לב כרמיאל

מצרכים:

450 גרם פילה סלמון בעובי 4-5 ס"מ
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/4 כוס + 1-2 כפות שמן זית
  • 1/8-1/4 כוס שומשום
  • 1/2 1 כוסות יין אדום יבש (עדיף פינו נואר)

אופן ההכנה:

1. בעזרת מגבת נייר, מייבשים את הסלמון, ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור.

2. מכסים לגמרי את החלק העליון של הסלמון בשומשום ומזלפים מעל 1/4 כוס שמן זית.

3. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים 1-2 כפות שמן זית (כך שתחתית המחבת תהיה מכוסה בשכבה דקה של שמן, אך לא יותר מזה). כשהשמן חם, מחליקים בזהירות את הסלמון פנימה, כשהעור כלפי מעלה והשומשום למטה. צורבים במשך 5-7 דקות עד לקבלת גוון זהוב שחום.

4. הופכים את הסלמון וצורבים עוד 2 דקות. 

5. יוצקים 3/4 כוס יין על סלמון, מנמיכים לאש נמוכה-בינונית ומבשלים במשך 5 דקות. משגיחים מקרוב, הרוטב צריך לבעבע במרץ, אך יש להתאים את הטמפרטורה לפי הצורך כדי שהוא לא יישרף או יעלה עשן.

6. כשהסלמון מבושל כמעט לגמרי, אך עדיין ורוד מעט במרכז, מוציאים את הסלמון לתבנית פיירקס / חרס.

7. בעוד הרוטב עדיין מבעבע במחבת על אש בינונית, מוסיפים 3/4 כוס יין ומנמיכים לאש בינונית-נמוכה. מבשלים את הרוטב במשך 10 דקות, ומדי פעם מערבבים, עד שהוא מצטמצם בחצי. טועמים ומתבלים בעוד קצת מלח, אם צריך. מגישים חם ויוצקים את הרוטב על פרוסות הפילה סמוך להגשה.

בתאבון …!

מתכון באדיבות שולמית צ'רחי
המומחים
לירן צ'רחי

מה עושים בחדירת מים בבית משותף?

המומחה עונה – עו"ד ניב סגל  החורף בשיאו וזה הזמן לענות על השאלות החשובות באמת, איך להתמודד עם נזילות מים מדירת השכן? יום א' 16/2/2025 נזילות

Read More »
חדשות
לירן צ'רחי

נסיון חטיפה בכרמיאל

כרמיאל בכותרות החל משעות הערב המאוחרות שמועות על חטיפה ילד ברחבי העיר כרמיאל, המשטרה פרסה מחסומים והעיר הייתה כמרקחה לאחר שעות וכאשר האירוע הסתיים התברר

Read More »
חדשות
לירן צ'רחי

מסתובב ליד בתי ספר ופוגע בילדים

קבוצות הוואטספ בכרמיאל רועשות בימים האחרונים ברחבי קבוצות הוואצטספ של כרמיאל עשרות הורים מדווחים כי ככל הנראה יש חשוד שעורב לילדים ואף מבקש מהם להיכנס

Read More »
שיפודים גן העיר כרמיאל

כתיבת תגובה