בקלוואה בייתית מטורפת 

מצרכים:

חבילת עלי פילו
בין 150 ל200 גרם חמאה מומסת
450 גרם אגוזים טחונים/קצוצים שרוצים, אפשר להשתמש בשקדים ואגוזי מלך
כף קינמון
4 כפות שטוחות סוכר חום בהיר (אפשר גם לבן)
מעט גרידת לימון

לסירופ סוכר:
כוס סוכר
חצי כוס מים
כף דבש
2 כפות מיץ לימון

אופן הכנה 

  • לערבב אגוזים עם קינמון, גרידת לימון וסוכר חום.
  • להניח עלה פילו על משטח נקי ונמרח בעזרת מברשת חמאה מומסת. נניח עליו עלה נוסף וגם אותו נבריש בחמאה.
  • 3. לסדר 3-4 כפות אגוזים בקצה אחד של הדפים ונגלגל לרולדה. את הרולדה נניח בתבנית. אם הרולדה ארוכה מדי אפשר לחתוך את הקצוות ולשמור בצד. אפשר גם לדחוס וליצור כיווץ בחלק העליון של הרולדה כדי שכולה תיכנס לתבנית. עושים רולדות נוספות באותו אופן עד שהתבנית מלאה.
  • למרוח את כל הרולדות בחמאה מומסת מלמעלה.
  • לחתוך עם סכין חדה את הרולדות לחתיכות בקלאווה בגודל הרצוי, כי אחרי האפייה יהיה קשה לחתוך בצורה יפה.
  • לאפות בחום של 180 מעלות כ-25 דקות, עד שהרולדות שחומות ויפות.
  • סירופ סוכר: לשים את כל חומרי הסירופ בסיר קטן ונרתיח עד שהסוכר נמס לגמרי.
  • יוצקים את הסירופ על הבקלאווה איך שהיא יוצאת מהתנור ולתת לה מעט להצטנן… בתאבון !
ניתן לרכוש כשר בד"ץ אצל שיבס בייגל מאפים
חדשות
לירן צ'רחי

לא מוכרים את כרמיאל,יותר!

בעקבות התגבורת הטרור בכרמיאל הכרמיאלים מפגינים זהות יהודית ימים קשים עוברים על כרמיאל הכל החל לפני עשרים שנה אבל זה כבר לכתבה אחרת.חודש שעבר התעוררה

Read More »
המומחים
לירן צ'רחי

טיפים לשוכרים ולמשכירים דירה

עורך דין ניב סגל עונה על שאלות שכולם שואלים בחודש האחרון התעסקתי הרבה עם שכירויות, והשאלות שנשאלתי היו לרוב אותן שאלות. הפניות שקיבלתי הן ממשכירים

Read More »
אוכל ומסעדות
לירן צ'רחי

חוויה גלילית בכרמיאל "החצר של הגיבור"

הבירגארדן הגלילי של מבשלת הגיבור החצר של הגיבור חצר הגיבור – הבירגארדן הגלילי של מבשלת הגיבור בכרמיאל, הינו  מקום מפגש לחברים ומשפחות, לצד מגוון הבירות

Read More »
שיבס מאפים כרמיאל

כתיבת תגובה