בקלוואה בייתית מטורפת 

מצרכים:

חבילת עלי פילו
בין 150 ל200 גרם חמאה מומסת
450 גרם אגוזים טחונים/קצוצים שרוצים, אפשר להשתמש בשקדים ואגוזי מלך
כף קינמון
4 כפות שטוחות סוכר חום בהיר (אפשר גם לבן)
מעט גרידת לימון

לסירופ סוכר:
כוס סוכר
חצי כוס מים
כף דבש
2 כפות מיץ לימון

אופן הכנה 

  • לערבב אגוזים עם קינמון, גרידת לימון וסוכר חום.
  • להניח עלה פילו על משטח נקי ונמרח בעזרת מברשת חמאה מומסת. נניח עליו עלה נוסף וגם אותו נבריש בחמאה.
  • 3. לסדר 3-4 כפות אגוזים בקצה אחד של הדפים ונגלגל לרולדה. את הרולדה נניח בתבנית. אם הרולדה ארוכה מדי אפשר לחתוך את הקצוות ולשמור בצד. אפשר גם לדחוס וליצור כיווץ בחלק העליון של הרולדה כדי שכולה תיכנס לתבנית. עושים רולדות נוספות באותו אופן עד שהתבנית מלאה.
  • למרוח את כל הרולדות בחמאה מומסת מלמעלה.
  • לחתוך עם סכין חדה את הרולדות לחתיכות בקלאווה בגודל הרצוי, כי אחרי האפייה יהיה קשה לחתוך בצורה יפה.
  • לאפות בחום של 180 מעלות כ-25 דקות, עד שהרולדות שחומות ויפות.
  • סירופ סוכר: לשים את כל חומרי הסירופ בסיר קטן ונרתיח עד שהסוכר נמס לגמרי.
  • יוצקים את הסירופ על הבקלאווה איך שהיא יוצאת מהתנור ולתת לה מעט להצטנן… בתאבון !
ניתן לרכוש כשר בד"ץ אצל שיבס בייגל מאפים
חדשות
לירן צ'רחי

נסיון חטיפה בכרמיאל

כרמיאל בכותרות החל משעות הערב המאוחרות שמועות על חטיפה ילד ברחבי העיר כרמיאל, המשטרה פרסה מחסומים והעיר הייתה כמרקחה לאחר שעות וכאשר האירוע הסתיים התברר

Read More »
חדשות
לירן צ'רחי

מסתובב ליד בתי ספר ופוגע בילדים

קבוצות הוואטספ בכרמיאל רועשות בימים האחרונים ברחבי קבוצות הוואצטספ של כרמיאל עשרות הורים מדווחים כי ככל הנראה יש חשוד שעורב לילדים ואף מבקש מהם להיכנס

Read More »
שיבס מאפים כרמיאל

כתיבת תגובה